Riigieelarve sai kolmanda lugemise eel 14 parandusettepanekut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu kultuurikomisjon ja mõlemad opositsioonierakonnad esitasid riigieelarve eelnõule kolmandaks lugemiseks kokku 14 muudatusettepanekut.

Eelnõu teiseks lugemiseks esitati muudatusi 101 ning parlamendil tuli need opositsioonilise Keskerakonna ettepanekul kõik ka läbi hääletada. Kuna hääletuste eel võttis elektriaktsiisi alandamist nõudev partei kümneminutilisi vaheaegu, kestis eelnõu teine lugemine neljal istungil kokku umbes 27 tundi.

Kolmandaks lugemiseks said ettepanekuid teha vaid fraktsioonid ja komisjonid ning nende hääletamisega pole opositsioonil võimalik eelarvearutelu enam venitada. Seadus näeb nimelt ette, et neid muudatusi, mida valitsus ei toeta ning mis pole toetust leidnud ka rahanduskomisjonis, riigikogus hääletusele ei panda.

Samas on Keskerakond venitamistaktika kasutamist jätkanud, takistades riigieelarvega seotud teiste eelnõude arutamist. Sama on partei lubanud teha ka reedel, mil toimub 18 eelnõu arutamiseks lisaistung. Istung algab reedel kell 13 ja kestab maksimaalselt 23 tundi ning kui ka siis ei jõuta kõiki eelnõusid läbi arutada, jätkatakse tööd uuel lisaistungil laupäeval kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles