Politsei tabas ühest autost kaks juhtimisõiguseta roolijoodikut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Politsei tabas eelmisel nädalal Kohtla-Järvel sõiduautost koguni kaks juhtimisõiguseta roolijoodikut, kuna selgus, et purjus autojuhiga sõidu ajal kohad vahetanud mees oli samuti alkoholijoobes.

Ida prefektuuri pressiesindaja teatel andis Jõhvi politseijaoskonna patrulltoimkond eelmisel kolmapäeval kell 22.18 peatumismärguande sõiduautole Chrysler. Politseinikud märkasid aga, et samal ajal, kui auto vaikse hooga teeservas liikus, vahetasid juht ja kõrvalistuja kohad.

Kuna autorooli asunud mees näitas suunatulega, et plaanib peatumise asemel jätkata sõitu, tuli politseil peatumismärguannet vilkureid kasutades korrata. Chrysler liikus veel umbes 50 meetrit, enne kui auto peatati.

Kontrolli käigus selgus, et kummalgi mehel polnud juhtimisõigust, lisaks tuvastati mõlemal väljahingatavast õhust alkoholijoove. Üks neist haaras enne politseiautosse istumist oma autost ka alkoholipudeli ja soovis joomist jätkata, kuid politsei märkustele reageerisid mehed siiski mõistvalt.

Hiljem tunnistasid nad üles, et tarvitasid alkoholi ja vahetasid autos sõidu ajal kohad, tuues põhjuseks, et algul roolis olnud mehele oli määratud tingimisi karistus.

Üks juhtimisõiguseta roolijoodik astus juba järgmisel päeval Viru maakohtu ette, kus talle määrati karistuseks 296 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Teise mehe kriminaalmenetluse materjalid on edastatud süüdistuse esitamiseks prokuratuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles