Reidi ajal neidu tulistanud politseinik pääses uurimise alt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Uurimine ei tuvastanud tänavu jaanuaris narkoreidi ajal korrakaitsjate eest põgenenud neiule kogemata kuuli tuharasse tulistanud keskkriminaalpolitsei ametnikul süüd ja mees pääses uurimise alt.

Riigiprokuröri Helga Aadamsoo sõnul selgus kriminaalmenetlusega, et keskkriminaalpolitsei vanemkomissar kasutas politseioperatsiooni käigus teenistusrelva põhjendatult ja seaduslikult. Uurimine leidis, et relva kasutati kahtlustatavate isikute kinnipidamiseks ja teiste politseinike julgestamiseks.

«Kriminaalmenetluse käigus on kogutud kõik võimalikud tõendid ning pole tuvastatud politseiniku kaudset tahtlust kuriteo toimepanemiseks. Selgus, et lask toimus ajal, mil kannatanu osutas politseile vastupanu ja soovis kinnihoidmisest vabaneda,» ütles Aadamsoo.

«Arvestades vigastuse tekkimise asjaolusid ja seda, et kuulihaav oli naise paremal tuharal ja paremas nimme piirkonnas peaaegu paralleelselt maaga, siis on ilmselgelt tegemist õnnetusjuhtumiga, mille põhjustas ebasoodsate asjaolude kokkulangemine,» lisas riigiprokurör.

Tema sõnul lõpetati politseiniku tegevuse uurimiseks käivitatud kriminaalmenetlus kuriteokoosseisu puudumise tõttu märtsi lõpus.

Keskkriminaalpolitsei korraldas laiaulatusliku narkoreidi 22. jaanuaril, et tabada uimastiäris kahtlustatavad ja saada nende valdusest kätte suur kogus narkootikume.

Keskkriminaalpolitsei ametnikud pidasid operatsiooni käigus Harjumaal ja Tallinnas kinni 50-aastase Aleksanderi, 34-aastase Nikolai, 46-aastane Svetlana ning lisaks veel 20-aastase mehe ja 21-aastase naise, kellel lasub uimastite valmistamise kahtlus. Läbiotsimiste käigus leidsid ametnikud kinnipeetute juurest kokku ligi 11 kilogrammi amfetamiini.

Kinnipidamisel osutasid Nikolai ning 21-aastane naine politseile vastupanu ning kihutasid autoga politsei eest ära. Kinnipidamisel visati sõiduautost välja ka kilekott ligi kaheksa kilogrammi amfetamiiniga, mille politseinikud kiirelt üles leidsid. Just autos olnud 21-aastane naine saigi kinnipidamisel kuulihaava tuharasse.

Pärast kinnipidamist avastasid keskkriminaalpolitsei ametnikud Rapla maakonnas Kohila vallas narkolabori, kust leiti amfetamiini ning selle valmistamiseks vajalikke lähteaineid. 26. jaanuaril peeti aga sama kriminaalasja raames Tallinnas kinni ka 26-aastane Katrin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles