Gräzin: poisid, see on demokraatia õitseng!

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Teet Malsroos.

Reformierakondlane Igor Gräzin ütles rahvusringhäälingu kriitilisuse ümber tekkinud poleemikat kommenteerides, et tal on hea meel, et teema üle räägitakse ja see ongi demokraatia õitseng.

«Probleemi tõstatatus vastab tõele, ma tunnen, et siin on probleem. Reformierakond ja riigikogu ei puutu asjasse. Jutt ei ole ka konkreetsest saatejuhist või saatest. Probleem on lihtsalt toonis,» ütles Gräzin.

Teine saatekülaline Kalle Muuli ütles aga, et sõnade kallal võib norida nii või teisiti, aga kui vaadata Igori kirja, siis on seal selgelt öeldud, et rahvusringhääling kritiseerib Eesti riiki liiga palju. «Jutt käib just riigi kriitikast, mis on väga halb ja jätab halva maigu. Ohtlikud on asjad, mida aetakse kinniste uste taga, aga tänu lekitamisele on see muutunud kõneaineks,» ütles Muuli.

Gräzin tundis rääkimise üle headmeelt ja teatas, et see pole ju siis demokraatia kriis, vaid õitseng.

Muuli aga soovitas Gräzinil vaadata millist eeskuju valitsuse liikmed ise annavad. Muuli tuletas meelde juhte, kus Jürgen Ligi soovitas tal ennast põlema panna või peaminister sõimas ACTA-vastaseid või kui minister sõimas teisi ministreid kuluministriteks.

«See on sinu teooria, et Ligi on Eesti vabariik. Ansip ei ole Eesti vabariik. Ma mõnikord mõtlen sellele, et me peame olema ka patrioodid,» ütles Gräzin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles