Oru nelikmõrva süüasjas tellitud ekspertiisid said valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veretöö sündmuspaik.
Veretöö sündmuspaik. Foto: Raigo Pajula

Eesti kohtuekspertiisi instituudis (EKEI) valmisid mullu sügisese Oru nelikmõrva süüasja raames tellitud ekspertiisid, mis annavad politseile ja prokuratuurile juba lähiajal võimaluse langetada uurimises lõplik menetlusotsus.


Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Dilaila Nahkur-Tammiksaare sõnul olid seni puudu DNA- ja sõrmejäljeekspertiisi vastused, mille valmimise järel saab politsei lõplikult öelda, kes keda ja millises järjekorras Orul mullu oktoobris pussitas.

EKEI arenduse asedirektori Marika Väli kinnitusel oli Oru nelikmõrva süüasja raames tellitud sõrmejäljeekspertiis äärmiselt töömahukas, mistõttu võttis selle tegemine ka tavapärasest rohkem aega. Märtsi lõpus sai see siiski valmis ning edastati uurijatele. «DNA-ekspertiis valmis käesoleva nädala alguses ning edastati samuti menetlejale,» lisas Väli BNS-ile.

DNA-ekspertiisile kulunud ajast rääkides märkis Väli, et eelisjärjekorras tehakse ekspertiisid süüasjades, kus on tegemist vahialustega. «Samuti on prioriteediks esimese astme kuritegudega seotud ekspertiisid ning eelisjärjekorras on ka need ekspertiisid, mille puhul on menetleja saatnud põhjendatud kiirenduskirja,» selgitas Väli.
Politseiuurijate senise versiooni järgi oli mullu ööl vastu 21. oktoobrit Orul toimunud nelikmõrv peretüli traagiline tagajärg ning tapjaks oli pereisa, kes lõpuks ka endalt elu võttis.

Viru ringkonnaprokuratuuri kinnitusel näitavad tõendid, et noa haaras tõenäoliselt pereisa Ilja, kes pussitas surnuks nii oma elukaaslase kui viimase sõbranna. Lapselt leitud haavad näitavad, et teda polnud Ilja suure tõenäosusega sihilikult pussitanud, vaid ta oli saanud surmavaid vigastusi täiskasvanute omavahelise võitluse käigus.

Ilja elukaaslase Maria haavade vaatlus näitas, et just tema võis raskelt vigastatuna pääseda hetkeks korterist välja koridori, kust mees ta aga tagasi korterisse lohistas ja seejärel lõplikult surmas. Seejärel tappis pereisa ka enda.

Politsei sai Oru linnaosas toimunud nelikmõrva kohta teate 21. oktoobril kella 15 ajal ühe ohvri sugulaselt. Pussitamises kaotasid elu 1988. aastal sündinud Ilja, tema sama vana elukaaslane Maria, nende aasta ja kahe kuu vanune tütar ning neil külas olnud 1990. aastal sündinud tuttav neiu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles