Päästjatele annavad tööd lagunevad katused ja liinidele kukkuvad puud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Tänasel tuisuilmal on päästjad käinud eemaldamas oksi sädemeid pilduvatelt elektriliinidelt, lipendavaid plekk-katuse tükke ning sikutamas sõidukeid lumest.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul on Tallinnas kella 10st alates olnud kaks loodusjõududega seotud väljakutset. Telliskivi tänaval oli üks puu vajunud teise puu vastu ning Madara tänaval oli ühel majal tulnud lahti katuseplekk, mida päästjad käisid maha võtmas.  

Ka Harjumaal käidi Loksa bussijaamal lahti tulnud ohtlikku plekk-katuse tükki eemaldamas. Kuusalu alevikus oli varahommikul langenud elektriliinidele kuusk.

Prangli sadama kõrval oli samuti puu vajunud elektriliinidele ning teatati, et sädemeid lendab. Seal läksid kohale vabatahtlikud päästjad ning võtsid puuoksi maha.

Lõuna päästekeskuse teatel jäi hommikul üks autos Nõos kinni, mida päästjad käisid välja tõmbamas.

Hiljem on häirekeskusele tulnud veel kolm teadet, aga päästjad ei pidanud sinna appi minema, sest need lahenesid ise. Näiteks teatati, et Veolia tänavapuhastuse auto keeras libedaga risti teele, aga hiljem täpsustati, et ta tuli ise toime ning sai taas liikuma.

Seevastu Lääne päästekeskusele pole täna hommikul tulnud ühtki väljakutset. Pärnus on praegu ilm märksa rahulikum kui näiteks Põhja-Eestis, sest lund seal ei saja, vaid tuul on tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles