Saue lapsed tegid Eesti sõduritele Afganistanis jõulukingitusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kuuekümne algklasside õpilase tutvus täna Saue gümnaasiumis kaitseväe relvastusega.
Üle kuuekümne algklasside õpilase tutvus täna Saue gümnaasiumis kaitseväe relvastusega. Foto: Kaitseväe peastaap

Saue gümnaasiumi algklasside õpilased andsid täna kaitseväelastele üle enda valmistatud jõulukingitused. Tänutäheks said lapsed tutvuda kaitseväe tehnika ja relvastusega.

Saue gümnaasiumi direktori Jaan Palumetsa sõnul oli kingituste valmistamine laste endi initsiatiiv. «Kui eelmisel aastal oli ettevõtmisse kaasatud ühe klassi õpilased, siis sel aastal valmistasid kingitusi juba kahe klassi lapsed,» lisas ta.

«Mulle meeldib Saue kooliõpilaste aktiivsus ja empaatia ühiskonna kaasliikmete vastu. Oleme ülimalt tänulikud lastele, kes tegid kaitseväelastele kingitusi ning nende vanematele ja õpetajatele. Meie kui kodanike ja kaitseväelaste kohus on toetada ühiskondlikku aktiivsust ja valmisolekut mõista ning aidata,» ütles kaitseväe peastaabi personaliosakonna tugiteenuste jaoskonna ülem kaptenmajor Toomas Kasemaa.

Üle kuuekümne algklasside õpilase tutvus täna Saue gümnaasiumis soomustransportööriga Pasi, veokiga MAN ning kaitseväe relvastusega. Samuti rääkisid lapsed külla tulnud sõduritega kaitseväe teenistusest.

Lisaks Saue laste jõulukingitustele saatsid eelmisel aastal Afganistani jõulukaardid Tartu kesklinna lastekeskuse 3-7aastased lapsed, Heimtali põhikooli 1.-9. klassi lapsed ja Pärnu Vahtrakese lasteaia lapsed.

Varasematel aastatel on sõjalistel operatsioonidel võitlevatele Eesti sõduritele oma jõulukaarte ja kingitusi läkitanud Toronto Eesti täiendusalgkooli ja gümnaasiumi, Kadrioru saksa gümnaasiumi, Gustav Adolfi gümnaasiumi, Aegviidu põhikooli, Nõmme põhikooli, Jüri Õie lasteaia, Vasalemma Sajajalgse lasteaia, Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kiriku Tallinna, Pärnu ja Narva koguduste lapsed ning Kaitseliidu kodutütred.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles