Laar: parteid peaksid inimestega rohkem suhtlema

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laar osales täna pärastlõunal riigikogus alanud lisaistungil.
Laar osales täna pärastlõunal riigikogus alanud lisaistungil. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kahekordse endise peaministri, täna pärast pikka haigust taas riigikogu istungil osalenud Mart Laari hinnangul peaksid erakonnad suhtlema inimestega rohkem, kui nad seda praegu teevad, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Laar ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et poliitilise kultuuri kriisist on räägitud juba 20 aastat ja enne, kui midagi ühes või teises suunas otsustada, tuleks eelnevalt toimunu läbi vaadata. «Siis tulevad meelde kõik eesti rahva vanasõnad, näiteks kes soovitavad vanasse kaevu mitte sülitada, enne kui uus kaev valmis on, ja erinevates silmades palkide nägemisest ja kõik muud,» lausus ta ja avaldas samas heameelt, et neid, kes tahaksid poliitikasse tulla, jätkub.

Küsimusele, mida saaksid erakonnad teha, et poliitikaelu elavneks ja me ei peaks poliitilise kultuuri kriisidest rääkima, vastas Laar, et kui varem on pahandatud, et Eestis on liiga palju väikeseid parteisid, ja muudetud seetõttu seadust, siis nüüd tundub ühiskonna soov olevat vastupidine: samu seadusi jälle leevendada.

Tema hinnangul tuleks ka siin vaadata olukorra muutumist ühiskonnas ja sellele vastavalt tegutseda. «Aga parteid peaksid kindlasti ise rohkem inimestega suhtlema, see on küll kindel punkt ja sellest oleks küll kõigile palju kasu - ma arvan nii parteidele kui inimestele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles