Eesti sai juurde 10 uut vandeadvokaati

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokatuuri kodulehekülje fragment.
Advokatuuri kodulehekülje fragment. Foto: www.advokatuur.ee

Selle aasta esimeses kvartalis tegi advokaadieksami 19 inimest, kellest kümme läbis edukalt vandeadvokaadieksami.

Vandeadvokaadi vanemabi eksami sooritas neli ning vandeadvokaadi abi eksami viis inimest, sellega lisandus advokatuuri üheksa päris uut advokaati, teatas advokatuur.

Mullu sooritas advokaadieksami 86 inimest ning advokaadieksamite arv tõusis kolmandiku võrra.

Eesti Advokatuuris oli 31. märtsi seisuga 673 liiget, kellest 412 on vandeadvokaadid, 139 vanemabid, 106 abid ja 16 assotsieerunud liiget. Tegevuse on erinevatel põhjustel peatanud 106 liiget.

Advokaadiks soovija peab vastama advokatuuriseaduses sätestatud nõuetele. Tal peab olema juriidiline kõrgharidus, ta peab valdama kõnes ja kirjas eesti keelt, olema aus ja kõlbeline ning sooritama advokaadieksami. Advokaadiks soovija peab esitama ka advokaadibüroo pidaja nõusoleku advokatuuri liikmekandidaadi tööle võtmiseks.

Eesti Advokatuur on advokaatide kutseühendus, mille loomisest möödub tänavu 90 aastat. Advokatuuri esimees on vandeadvokaat Aivar Pilv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles