Aasta pressisõbraks sai Heili Sepp ja -vaenlaseks Kristen Michal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Sepp
Heili Sepp Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti Ajalehtede Liit valis tänavuseks pressisõbraks juhtiva riigiprokuröri Heili Sepa ja pressivaenlaseks reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michali.

Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar tõstis esile Sepa kirjutatud määrust, millega lõpetati Reformierakonna rahastamise kriminaalmenetlus. «Pidasime oluliseks seda, et ta kirjutas küllalt julge kaaskirja, pannes ennast kahtlemata ebamugavasse positsiooni,» ütles ta. «Ka ajakirjandusega suhtles ta avatult.»

Michal seevastu ei olnud Raudsaare sõnul rahastamisskandaali ajal alati ajakirjanikele kättesaadav, samuti püüdis ta liidu teatel oma võimupositsiooni kasutades skandaali pisendada.

Pressisõbra ja -vaenlase valisid ajalehtede liidu liikmeslehtede peatoimetajad toimetuste esitatud kandidaatide seast, keda kummalegi kohale esitati kümmekond. Aasta pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mis valmib Kuldgraali metallikunstnike käsitööna.

Alates 1994. aastast on pressisõbra tiitli saanud Mart Laar, Siim Kallas, Tunne Kelam, Paul Varul, Lennart Meri, Jüri Mõis, Ivar Tallo, Ingrid Rüütel, Allar Jõks, Mati Alaver, Marko Pomerants, Tõnis Lepp, Aadu Luukas, Juhan Kivirähk, Ivari Padar ja Andres Arrak. Üle-eelmisel aastal valiti pressisõbraks taas Allar Jõks ja eelmisel aastal Helve Särgava.

Pressivaenlaseks on aastate jooksul valitud Lennart Meri, Edgar Savisaar, Tiit Made, Robert Lepikson, Olari Taal, taas Lennart Meri, Toivo Jürgenson, Mart Laar, Heiki Kranich, Peeter Tali, Rein Lang, Andres Lipstok, Enn Pant, Andrus Ansip, Urmas Kukk, taas Rein Lang ja Toomas Hendrik Ilves. Mullu sai pressivaenlase tiitli Eesti Suusaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles