Randpere ei näe vajadust valitsuse väljavahetamiseks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Repro.

Reformierakondlane ja riigikogu liige Valdo Randpere ütles erakonnakaaslase Hannes Astoki kirja kommenteerides, et see on  Astoki isiklik arvamus ning mitmes küsimuses ei ole nad ühel meelel.

Astok märkis oma kirjas, et vaja on valitsuse värskendust. Randpere leidis aga, et stabiilsus valitsuses ja peaministri kabinetis on andnud eeliseid riigi arengul. Samuti märkis ta, et inimeste jaoks on harjumatu näha üht isikut täitmas üht ametikohta nii kaua. «Kui esimese 15 iseseisvumise aasta jooksul oli Eestil üheksa valitsust ja seda seitsme erineva peaministriga, siis Andrus Ansip on ametis olnud seitse aastat ja see on inimeste jaoks harjumatu.»

Astok kirjutas, et erakonnas tuleks algatada debatt selle üle, kuidas ja millises ajakavas saab erakond uue esimehe. Randpere sõnul ei ole debatti vaja alustada vaid selle pärast, et Ansip peaministrina jätkata ei plaani. 

Randpere sõnul valis erakond endale esimehe enam kui aasta tagasi ning toona oli kõigil võimalik kandideerida sellele ametikohale. «See võimalus on alati olemas olnud ja praeguseks on juba osad öelnud, kas kandideerivad või mitte. Paljud aga ei taha seda praegu välja öelda.»

Randpere sõnul võib järgmistel erakonna esimehe valimistel näha mitut kandidaati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles