Riigikogu ööistungitele kulub tuhandeid eurosid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Opositsioonilise Keskerakonna venitamistaktika kasutamise tõttu riigikogus peetavad ööistungid nõuavad tuhandeid eurosid lisaraha.

Novembris toimus parlamendis kaks ööistungit, millega seoses on riigikogu kantselei töötajatele makstud 6481,9 eurot ületunnitasu. Reedel alanud ja laupäeva varahommikuni kestnud ööistungi nagu ka järgmiste võimalike ööistungitega seotud kulud arvestatakse kokku detsembri lõpuks, teatas riigikogu pressitalitus Postimehele.

Reedesele lisaistungile jõudmiseks pidi Andorras Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee büroo ja alalise komitee istungitel viibinud Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Andres Herkel ümber vahetama ka oma lennupiletid, milleks riigikogu pressitalituse andmetel kulus 892,6 eurot.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul ei saa öelda, nagu tekitaks Keskerakond riigikogu kantseleile lisakulusid, sest võimalike ööistungite lisakuluga on kantselei eelarve koostamisel juba arvestatud. Erakorralisest istungist tingitud lennupiletite vahetamise kulud peaks tema sõnul kompenseerima aga kindlustus.

Tööaja planeerimisest rääkides juhtis Pukk tähelepanu, et nii kevadel kui sügisel on riigikogus olnud ka vaid neli-viis minutit kestnud istungeid, ning märkis, et viimase aja pikki päevakordi vaadates veniksid parlamendi tööpäevad tavalisest pikemaks ka ilma venitamiseta. Samas on Keskerakond tema sõnul valmis venitamisest loobuma, kui valitsusparteid tulevad vastu partei nõudmistele.

Elektriaktsiisi alandamist taotlev Keskerakond on küsimuste esitamise, sõnavõttude, hääletuste ja vaheaegadega riigikogu tööd takistanud alates 14. novembrist. Venitamisega on partei lubanud jätkata ka sel nädalal toimuvatel istungitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles