Paavstist sai Twitteri kasutaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Vatikani teatel liitus paavst Bendedictus XVI mikroblogivõrgustikuga Twitter, et suurendada kiriku mõju ka sotsiaalmeedias.

Püha Tooli kinnitusel hakatakse konto @potifex kaudu paavsti tegemistest teada andma alates 12. detsembrist kaheksas keeles, kaasa arvatud araabia keeles. Lisaks araabia keelele hakatakse infot edastama hispaania, inglise, itaalia, poola, portugali, prantsuse ja saksa keeles, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Esimesed säutsud on vastused paavstile saadetud usku puudutavatele küsimustele. Avalikkus võib neid nüüd saata,» teatas Vatikani nõunik Greg Burke, kelle sõnul pole aga praegu veel kavas luua paavstile oma konto ka suhtlusportaalis Facebook.

«Twitter võib paavsti sõnumi edastamisel olla märksa efektiivsem kui Facebook,» arvas Burke, kes enne Vatikani heaks tööle asumist tänavu juunis töötas USA telekanali Fox News korrespondendina.

Samas ei hakka säutse kirjutama 85-aastane paavst ise, vaid Vatikani ametnikud. Siiski peab paavst need enne avaldamist heaks kiitma.

«Paavst ei hakka ringi käima Blackberry või iPadiga ning keegi ei pane paavstile sõnu suhu. Ta säutsub, mida ta tahab säutsuda,» lisas Burke.

Uudis paavsti liitumisest Twitteriga tõi kaasa aga kahetisi emotsioone. «Kas see tähendab, et me võime pihile minemise asemel oma patte lihtsalt säutsuda?» küsis üks Twitteri kasutaja Sandra Hayes. Kasutaja Ryan Babel viitas aga katoliku kirikut tabanud skandaalidele ja küsis, kas paavstist «saab esimene preester, kes saab seaduslikult lapsi jälgida?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles