Mälksoo: palestiinlaste nõrkus on Iisraeli kontroll ja majandus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mälksoo.
Lauri Mälksoo. Foto: Artur Sadovski

Rahvusvahelise õiguse eksperdi Lauri Mälksoo sõnul on palestiinlaste liidri Mahmoud Abbasi öeldu, et Palestiina puhul on pärast ÜROs vaatlejariigi staatuse saamist tegemist riigiga, vaieldav.

Mälksoo rääkis ETV saates «Välisilm», et vaatlejariigi staatus ÜROs on teatud sümboolika. «Seda võib nimetada nende üle 130 riigi ja ÜROs väljendatud tunnustuseks, et tegemist on riigiga, aga nagu Mahmoud Abbas ütles, et nüüd ongi riik, selle üle võib vaielda, sest eks riikluse, selle rahvusvahelise tunnustamise osas on ka erinevaid teooriaid ja seisukohti,» rääkis ta.

Tema sõnul oleks Palesiina praegu riigina nõrk. «Palestiinlaste nõrkus on reaalse efektiivsuse vähesus, mis nende riiklust puudutab, ehk tegelikult ikkagi Iisrael väga palju kontrollib, mis seal toimub, samuti majanduslikus mõttes - Palestiina elab abirahadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles