Jõks: valimistel kandideerimine pole minu jaoks aktuaalne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Raigo Pajula.

Endise õiguskantsleri ja praeguse vandeadvokaadi Allar Jõksi sõnul ei ole kandideerimine järgmise aasta sügisel toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel tema jaoks aktuaalne, kuigi sellest on erinevate ühenduste ja erakondadega juttu olnud.

«Olen erinevate ühenduste ja erakondadega, sealhulgas Reformierakonnaga arutanud, kuidas tõsta Tallinna juhtimiskvaliteeti selliselt, et ei oleks piinlik olla linnakodanik,» ütles Jõks BNS-ile, kommenteerides Reformierakonna aseesimehe Keit Pentus-Rosimannuse avaldust, et tema võiks olla valimistel Refomierakonna kandidaat Tallinna linnapea kohale.

Jõks möönis, et jutuks on tulnud ka tema osalemine valimistel, kuid praegu ei ole kandideerimine tema jaoks aktuaalne.

Reformierakonna aseesimehe, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse hinnangul võiks Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadiks sobida riigikogu liige Valdo Randpere või rahandusminister Jürgen Ligi, samuti ka endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks.

«Reformierakonna linnapeakandidaadi valimise protsess ise võiks olla minu hinnangul hästi avatud. Ma ise arvan, et Tallinna juhtimisega linnapeana tuleksid väga hästi toime nii Jürgen Ligi kui ka Valdo Randpere. Või miks ei võiks meie linnapeakandidaat olla ka näiteks Allar Jõks,» ütles Pentus-Rosimannus BNS-ile.

Pentus-Rosimannus ei osanud öelda, kas Kas Allar Jõks ise oleks nõus linnapeakandidaat olema.

«Ma arvan, et ta võiks sellega nõus olla, kui Tallinna olukord on tema jaoks tähtis ja ma arvan, et on. Allar Jõks võiks olla ka selline kandidaat, kes ei pälvi ainult Reformierakonna toetuse, vaid kandideerides Reformierakonna linnapeakandidaadina võiks ta saada toetuse ka teistelt meiega sarnaselt mõtlevatelt poliitilistelt jõududelt,» sõnas ta.

Pentus-Rosimannuse hinnangul tasuks sellist kokkulepet erakondade vahel kindlasti proovida, kuid asjal oleks mõtet vaid siis, kui selle kokkuleppe taga ei ole ainult Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit, vaid ka sotsiaaldemokraadid.

2009. aasta sügisel toimunud valimistel Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaat olnud Pentus-Rosimannuse sõnul ei kavatse ta kindlasti järgmistel valimistel taas linnapeakandidaat olla, kuna ta teeb oma praegust tööd väga suure süvenemisega ja talle meeldib praegune töö keskkonnaministrina väga.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles