Sotsiaaltöötaja: elektriauto on maal pigem mänguasi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto. Pilt on illustratiivne.
Elektriauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Kuigi linnatänavatel annab sotsiaaltöötajatel elektriautodega ka talvel suuremate probleemideta ringi vurada, on maapiirkonnas nendega tunduvalt tülikam liigelda.

Kuressaare linna sotsiaalhoolekande spetsialist Reelika Murd kinnitas, et linna tingimustes on elektriautod talveoludes hästi hakkama saanud, kirjutab Saarte Hääl.

Samas on Muhu valla sotsiaalhooldaja Aili Õige arvates elektriauto maal rohkem mänguasi.

Hooldaja kinnitas, et suvel oli elektriautoga küll iganes tore ringi vurada, kuid talvel saab sellega sõita vaid Liiva aleviku vahel ja äärmisel juhul Orissaarde.

Küladesse klientide juurde sõitmiseks peab lume korral kasutama ikkagi vana head Citroen-kaubikut, mis suudab hangedest läbi tungida ning milles on viis istekohta ja avar pakiruum.

Elektriauto miinuseks on Õige sõnul veel see, et Muhust võib hea õnne korral sõita maakonnakeskusse Kuressaarde välja, aga enne tagasisõitu tuleks autot igaks juhuks uuesti laadida, sest näiteks salongisoojendus võtab ühekorraga palju voolu ära.

Kaarma valla sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare ütles, et elektriautoga on talvisel ajal mingil määral siiski võimalik liikuda, kuid see on paras pettumus, kui autoga saab sõita vaid 27 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles