Raidma: kaitseväe arengukava eelnõu ei saa võtta lõpliku tõena

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma.
Mati Raidma. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma (RE) peab kaitseväe 10 aasta arengukava üksikasjalikumat kommenteerimist ennatlikuks, sest dokument on veel töös ja see võib muutuda.

Järgmisel teisipäeval annab riigikaitsekomisjon hinnangu kaitseministeeriumi ja kaitseväe peastaabi koostatud kaitseväe 10 aasta arengukava eelnõule, mis seejärel valitsusele kinnitamiseks läheb, vahendab ERR Uudised.

Ometigi ei saa praeguses faasis komisjoni esimehe Raidma sõnul lõplikke järeldusi teha, sest see dokument on veel töös ja lõplikku dokumenti ei eksisteeri.

«Tuleb muudatusi, tuleb reforme, kaasa arvatud staabireform. Aga sellise detailsusastmega täna kuulutada, mis kaob ja mis ei kao, on ennatlik,» lausus ta, märkides siiski, et kõikide Postimehes nimetatud staapide kaotamine kõne all ei ole.

Nimelt kirjutas tänane Postimees, et järgmisel nädalal riigikogu riigikaitsekomisjonile esitatav Eesti sõjalise kaitse arengukava järgneva kümne aasta kohta toob palju olulisi muudatusi – ära jäävad tankid ja raketid kaitseväele, Jägala sõjaväelinnakut ei tule, samuti uusi helikoptereid ja kiirkaatreid mereväele, kinni pannakse hulk staape ja neli kaitseringkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles