Valitsus ei rahuldanud Nord Streami mereuuringute taotlust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasiterminal Põhja-Saksamaal Lubminis.
Nord Streami gaasiterminal Põhja-Saksamaal Lubminis. Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas kabinetinõupidamisel mitte rahuldada Nord Stream AG taotlust mereuuringuteks Eesti majandusvööndis.

Valitsus otsustas tänasel kabinetinõupidamisel nõustuda välisministeeriumi ettepanekuga jätta uurimisluba väljastamata tuginedes majandusvööndi seadusele.

Seadus sätestab, et uuringuks nõusoleku andmisest võidakse keelduda kui uuring annab informatsiooni Eesti loodusvarade mahu ja nende kasutamise võimaluste kohta või kui uurimisplaan näeb ette puurimist mandrilaval, lõhkeainete kasutamist, kahjulike ainete merre heitmist või ohustab eluta või elusloodusvarade säilitamist muul viisil.

Välisministeerium konsulteeris teiste ministeeriumitega ning ameti- ja teadusasutustega, et selgitada välja uuringute lubatavus ja tingimused. Otsuse loa andmiseks või loa andmisest keeldumiseks teeb välisminister oma käskkirjaga.

Nord Stream AG esitas välisministeeriumile taotluse Eesti majandusvööndi uurimiseks 22. augustil 2012. Uurimistaotlusele vastamiseks on aega 22. detsembrini 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles