Ansip: võimalik lahkumine on Michali enda otsustada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles täna justiitsminister Kristen Michali võimalikku ametist lahkumist kommenteerides, et see on Michali enda otsustada, kuid «võib eeldada, et tema mõtted liiguvad ühes kindlas suunas».

«Otsus, kas ta jätkab ametis või ta loobub ametis jätkamisest, on Kristen Michali enda teha,» ütles Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Ansipi sõnul on kõigile näha, et Eesti õigussüsteemis mitmeid puudusi, mis tuleb kõrvaldada. «See pole ühe isiku küsimus, vaid Eesti kui demokraatliku õigusriigi saatuse küsimus,» lausus Ansip ja lisas, et kui justiitsminister jõuab äratundmisele, et tema pole teatud põhjustel suuteline neid probleeme lahendama, siis küllap ta oma otsuse langetab.

Samas avaldas Ansip veendumust, et erakonna rahastamist puudutavad süüdistused ei saa olla tagasiastumise põhjus. «Aga kui ühe ministri isik on takistuseks õigusvaldkonnas tehtavatele muudatustele, takistuseks laiemalt valitsuse tegevusele, siis on loomulik, et ükskord mingid otsused langetatakse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles