Kaja Kallas ei nõustunud ministrikohta vastu võtma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Peeter Langovits

Reformierakonda kuuluv riigikogu liige Kaja Kallas kinnitas Postimehele, et peaminister Andrus Ansip rääkis temaga täna võimalikust ministriksasumisest, kuid ta andis eitava vastuse.

Kallas märkis, et ühest küljest oleks see põnev väljakutse, kuid teisalt on tal väike laps. «Ministriamet tähendab 24/7 tööd, ma ei tahaks teha midagi sellist, mille pärast ma elus pean pärast kahetsema, et mu laps on kannatanud,» lausus ta ja lisas, et andis seetõttu ministriksasumise kohta eitava vastuse.

Justiitsminister Kristen Michali võimalikule lahkumisele viitas täna keskpäeval Ansip ise, kes ütles, et otsuse peab tegema Michal ise, ehkki «võib eeldada, et tema mõtted liiguvad ühes kindlas suunas». «Kui ühe ministri isik on takistuseks õigusvaldkonnas tehtavatele muudatustele, takistuseks laiemalt valitsuse tegevusele, siis on loomulik, et ükskord mingid otsused langetatakse,» lausus peaminister, rõhutades samas, et erakonna rahastamist puudutavad süüdistused tagasiastumise põhjuseks olla ei saa.

Michali lahkumisel peab uue justiitsministri kandidaadi nimetama Reformierakonna juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles