Reformierakonna juhatus arutab ministrikandidaate juba reedel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatus
Reformierakonna juhatus Foto: SCANPIX

Reformierakonna juhatus koguneb erakorraliselt juba reedel, et arutada uue justiitsministri kandidaadi nimetamist.

Uue ministri nimetab ametisse president pärast peaministrilt sellekohase ettepaneku saamist. Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip läheb presidendi juurde esmaspäeval.

Justiitsminister Kristen Michal teatas täna pärast Ansipiga kohtumist, et on otsustanud ametist lahkuda, et kaitsta Reformierakonda ja valitsuse töövõimet. Tema sõnul on raske töötada olukorras, kus ta näeb oluliste muudatuste vajadust õiguskaitse valdkonnas, kuid nende tegemine on tema isiku vastaste rünnakute tõttu sihilikult takistatud.

Ansip viitas Michali lahkumisele juba täna keskpäeval, öeldes, et otsuse peab tegema Michal ise, ehkki «võib eeldada, et tema mõtted liiguvad ühes kindlas suunas». «Kui ühe ministri isik on takistuseks õigusvaldkonnas tehtavatele muudatustele, takistuseks laiemalt valitsuse tegevusele, siis on loomulik, et ükskord mingid otsused langetatakse,» lausus peaminister, rõhutades samas, et erakonna rahastamist puudutavad süüdistused tagasiastumise põhjuseks olla ei saa.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütles pärastlõunal, et president Toomas Hendrik Ilves on Ansipile vahetult ja ühemõtteliselt mitmel korral teada andnud, et riigipea arvates peaks justiitsminister Kristen Michal tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles