Ansip viib Michali tagasiastumisavalduse Kadriorgu esmaspäeval

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip esitab justiitsminister Kristen Michali tagasiastumisavalduse presidendile esmaspäeval.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel tänas Ansip Michalit tehtud töö eest. Tema sõnul on Michali juhtimisel tehtud olulisi muudatusi inimeste põhiõiguste paremaks kaitsmiseks, vastu on võetud aastaid oodatud avaliku teenistuse seadus ja uus korruptsioonivastane seadus ning lõpule on viidud vanglareform.

Michal teatas täna pärast Ansipiga kohtumist, et on otsustanud ametist lahkuda, et kaitsta Reformierakonda ja valitsuse töövõimet. Michali sõnul on raske edasi töötada olukorras, kus ta näeb oluliste muudatuste vajadust õiguskaitse valdkonnas, kuid nende tegemine on tema isiku vastaste rünnakute tõttu sihilikult takistatud.

Ansip viitas Michali lahkumisele juba täna keskpäeval, öeldes, et otsuse peab tegema Michal ise, ehkki «võib eeldada, et tema mõtted liiguvad ühes kindlas suunas». «Kui ühe ministri isik on takistuseks õigusvaldkonnas tehtavatele muudatustele, takistuseks laiemalt valitsuse tegevusele, siis on loomulik, et ükskord mingid otsused langetatakse,» lausus peaminister, rõhutades samas, et erakonna rahastamist puudutavad süüdistused tagasiastumise põhjuseks olla ei saa.

Pärastlõunal ütles presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam, et president Toomas Hendrik Ilves on peaminister Andrus Ansipile vahetult ja ühemõtteliselt mitmel korral teada andnud, et riigipea arvates peaks justiitsminister Kristen Michal tagasi astuma.

Uue justiitsministri kandidaadi esitab Reformierakonna juhatus, kes koguneb erakorraliselt juba reedel. Ministri nimetab ametisse president pärast peaministrilt sellekohase ettepaneku saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles