Võltsitud maksumärk leiti 37 000-lt Offex Groupi toodetud viina pudelilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjad viinapudelid
Tühjad viinapudelid Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal maksumärgi kontrollimiseks poodidest ja OÜ Baltmodum laost ära võetud üle 62 600 alkoholipudelist enam kui pooltel ehk 37 200-l oli kasutatud võltsitud maksumärki, millega võidi riigile tekitada kahju ligikaudu 1,4 miljonit krooni.

Riigiprokuratuuri ja maksu- ja tolliameti (MTA) menetletava kriminaalasja raames on praeguseks välja selgitatud, et võltsitud maksumärke on kasutatud ligi 27 000 OÜ Offex Groupi tootel «Talu Viin», «Kodu Viin», «Psenichnaja Vodka», «Vodka Avans» ja «RõõmuAllikas».

Võltsitud maksumärgi kahtlus lasub ka 10 400 pudelil viinal «Oma viin», mis on alkoholiregistri andmete kohaselt küll AS-i Remedia toodang, kuid esialgsete uurimisandmete kohaselt võis ka seda viina toota OÜ Offex Group.

Võltsitud maksumärgiga alkoholi pudeleid leiti peamiselt OÜ Naltu (ARAXES), OÜ Kauba-PT, AS OG Elektra (Grossi Toidukaubad), AS Helter_R, OÜ Feenoks ja AS Tabacalera kaubandusketti kuuluvates poodides.

Eeluurimise käigus ei tuvastatud võltsmärgiga alkoholi müüki teiste ettevõtete hulgi- ja jaemüügikettides ning seetõttu teistest poodidest OÜ Offex ja AS-i Remedia tooteid ei kõrvaldata.

Riigiprokurör Piret Paukštyse sõnul on kohus prokuratuuri taotlusel arestinud selle kriminaalasja raames neljalt isikult kolm korterit, kuus kinnistut ning sõiduki Toyota Land Cruiser. «Samuti on blokeeritud mitmed väärtpaberi-ja arvelduskontod ning ära on võetud läbiotsimisel leitud sularaha summas 1,5 miljonit krooni. Enam kui 37 000 võltsitud maksumärgi kasutamisega võidi riigile tekitada kahju ligikaudu 1,4 miljonit krooni,» täpsustas riigiprokurör.

MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste ütles, et 31. märtsil koos keskkriminaalpolitsei eriüksusega K-komando firmade Offex Group ja Baltmodum territooriumitel ning kuue isiku elukohas teostatud läbiotsimiste käigus leiti ligi 20 000 võltsitud maksumärki. «Offex Groupi toodete turustamisega tegeleva OÜ Baltmodum territooriumil tuvastati 15 alust valmis toodangut, mis esialgse vaatluse tulemusena kannavad võltsimise tunnustega maksumärke,» lisas Kanniste.

Riigiprokuratuuri taotlusel vahistas Harju Maakohus 2. aprillil 39-aastase Igori, 34-aastase Jevgeni ja 33-aastase Edgari, keda kahtlustakse suures ulatuses võltsitud maksumärkide kasutamises ja käibele laskmises ning kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Lisaks kolmele vahistatule on kriminaalasjas kahtlustus esitatud veel kolmele isikule ning juriidilistele isikutele Offex Group ja Baltmodum.

ASile Remedia selles kriminaalasjas kahtlust esitatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles