Reformierakond nimetas ministrikandidaatideks Pevkuri ja Rõivase

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna juhatus nimetas täna oodatult uue justiitsministri kandidaadiks sotsiaalminister Hanno Pevkuri ja sotsiaalministri kandidaadiks praeguse riigikogu liikme Taavi Rõivase.

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles ajakirjanikele, et juhatus toetas üksmeelselt tema ettepanekut nimetada ministrikandidaatideks Pevkur ja Rõivas.

Küsimusele, kas juhatus kaalus ka teisi võimalusi, vastas Ansip, et kaalumisel ei olnud palju nimesid. Tema sõnul võeti juhatuses veel kord teadmiseks, et riigikogu liige Kaja Kallas ei soovi ministriametisse asuda, sest tal on kodus aastane laps.

Uue justiitsministri kandidaadi esitamisel pidas Ansip enda sõnul oluliseks varasemat ministritöö kogemust. «Justiitsminister kooskõlastab väga paljudes ministeeriumides tehtud seaduseelnõusid ja praegustes oludes ma pean väga vajalikuks seda, et justiitsministril oleks juba valitsuses töötamise kogemus. Hanno Pevkuril see kogemus on ja ta on siiani oma tööga hästi hakkama saanud, ta on olnud tugev ja hea minister,» rääkis Ansip.

Juhatus võttis veel kord teadmiseks, et riigikogu liige Kaja Kallas ei soovi ministriametisse asuda, sest tal on kodus aastane laps.

Pevkur on sotsiaalministrina töötanud alates 2009. aasta veebruarist, varem on ta olnud riigikogu liige, justiitsministri nõunik ja Nõmme linnaosa vanem. Sotsiaalministri kandidaadiks saanud Rõivas, kes praegu juhib riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni, on töötanud peaministri, rahvastikuministri ja justiitsministri nõuniku ning Haabersti linnaosa vanemana. Riigikogu liige on ta alates 2007. aastast.

Ansip tõi esile, et Rõivas on osalenud nii vanemahüvitise seaduse kui riikliku viljatusravi programmi väljatöötamises ning ka peaministri büroos töötades kattis ta sotsiaalvaldkonda. Riigikogus on Rõivas kuulunud tema sõnul sotsiaalkomisjoni ning juhtinud ka rahanduskomisjoni tööd. «Arusaamine sotsiaalsüsteemi toimimisest on Taavil väga hea, lisaks on tal ka erasektori kogemus. Leian, et Taavi Rõivas on väga hea sotsiaalministri kandidaat,» ütles ta.

Senine justiitsminister Kristen Michal teatas eile pärast peaminister Andrus Ansipiga kohtumist, et on otsustanud ametist lahkuda, et kaitsta Reformierakonda ja valitsuse töövõimet. Michali sõnul on raske edasi töötada olukorras, kus ta näeb oluliste muudatuste vajadust õiguskaitse valdkonnas, kuid nende tegemine on tema isiku vastaste rünnakute tõttu sihilikult takistatud.

Ansip ütles täna ajakirjanikele, et kui minister on isiklike rünnakute all ja tema töö on raskendatud, siis on tagasiastumine ainus võimalus. «Kui minister mingil põhjusel ei saa oma ametis jätkata, siis tagasiastumine, uuele ministrile tee avamine on täiesti loomulik. See ei tähenda seda, et tegemist oleks olnud ilmtingimata ministri saamatusega,» lisas ta.

Uued ministrid nimetab ametisse president pärast peaministrilt sellekohase ettepaneku saamist. Ansip on lubanud presidendi juurde minna esmaspäeva keskpäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles