Mikser soovitab valitsuses välja vahetada rohkem ministreid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku partei esimees Sven Mikser
Sotsiaaldemokraatliku partei esimees Sven Mikser Foto: Peeter Langovits

Opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser peab justiitsminister Kristen Michali tagasiastumist hilinenuks ning leiab, et valitsuse ja Reformierakonna jätkamiseks tuleks välja vahetada rohkem ministreid.

Mikser ütles Postimehele, et Michali tagasiastumise otsus tuli kahetsusväärselt hilja, kuid selle põhjused on ilmselged. «Justiitsminister on üks neid kive Reformierakonna kaelas, mis erakonna mainet on kuu-kuult alla viinud. Ilmselt jõuti nüüd siis lõpuks arusaamisele, et justiitsministri jätkates ei ole seda allakäiku võimalik pidurdada,» lausus ta.

Tema sõnul on tagasiastumine samm, millel oleks olnud valitsuskoalitsiooni ja Reformierakonna mainele positiivne või vähemalt kahju vähendav mõju, kui see oleks astutud õigel ajal. «Nüüd, ma arvan, et selle mõju polegi väga suur,» ütles Mikser.

Praegu tuleks tema hinnangul teha valitsuses juba oluliselt suuremaid muudatusi, et valitsus ja valitsuse juhtpartei saaksid jätkata. «Tegelikult on veel mitu ministrit, kes on näidanud üles tugevaid väsimuse, tüdimuse, ületöötamise märke või kes ei ole oma ülesannetega toime tulnud. Nii et oleks põhjust teha suuremaid ümberkorraldusi valitsuses,» märkis ta.

Näiteks tasuks Mikseri sõnul valitsuse sisese reformi käigus välja vahetada majandus- ja kommunikatsiooniminister ning kaaluda ka rahandusministri asendamist.

Näiteks tasuks Mikseri sõnul valitsuse sisese reformi käigus välja vahetada majandus- ja kommunikatsiooniminister ning kaaluda ka rahandusministri asendamist.

Michal teatas eile pärast peaminister Andrus Ansipiga kohtumist, et on otsustanud justiitsministri kohalt lahkuda, et kaitsta Reformierakonda ja valitsuse töövõimet. Michali sõnul on raske edasi töötada olukorras, kus ta näeb oluliste muudatuste vajadust õiguskaitse valdkonnas, kuid nende tegemine on tema isiku vastaste rünnakute tõttu sihilikult takistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles