Abilinnapea: vene turistidel ei jää riigis raha kulutamiseks aega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu pöördus siseministeeriumi poole palvega tõhustada Venemaalt saabuvate turistide piirikontrolli, kuna nende hiline saabumine jätab linnaga tutvumiseks ja riigis raha kulutamiseks vähe aega.

Sarapuu märgib, et Venemaa turistide arv on viimase kümne aasta jooksul enam kui kuuekordistunud ning käesoleva aasta üheksa esimese kuu Tallinna majutusstatistika järgi on Venemaalt saabuvate turistide osakaal tõusnud 13 protsendini kõikidest välisturistidest.

2011. aastal külasta Tallinna 321 000 Venemaa elanikku, kellest ühepäevakülastajaid oli 82 000 ning kruiisireisijaid 22 000.

Sarapuu sõnul peavad St Peter Line liinilaevaga Läänemere ringreisil olevad reisijad läbima piirikontrolli nii Tallinna, Helsingi kui Stockholmi sadamas.

«Tallinnasse jõuab laev igal neljandal päeval kell 11.30,» märgib Sarapuu. «Hiline saabumine jätab linnaga tutvumiseks ja riis raha kulutamiseks vähe aega. Seda piirab veel asjaolu, et piiriületusprotsess on aeganõudev ja võtab sageli aega poolteist kuni kaks tundi.»

See põhjusta abilinnapea sõnul reisijates rahulolematust ning temale teadaolevalt võtab piiriületusprotsess Helsingis ja Stockholmis vähem aega.

Sarapuu pöörduski siseministeeriumi poole palvega leida võimalused, et tõhustada piiriületusprotsessi Tallinnas.

«Loodame, et leiate võimaluse igal neljandal päeval, kui liinilaev St Peter Line saabub, hoida töös kõik passikontrolli jaoks ülesseatud väravad,» lisab ta. «Palume kaaluda ka võimalust paigaldada terminali mehitamata elektrooniline iseteeninduspunkt, mis tagaks Euroopa Liidu kodanikele kiire piiriületuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles