Kohus jättis Liis Haaveli vanglasse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel maskeeritult (vasakul) ja tavaolekus kohtusaalis.
Liis Haavel maskeeritult (vasakul) ja tavaolekus kohtusaalis. Foto: politsei / Peeter Langovits

Harju maakohus ei vabastanud täna hulga pettuste eest vangistatud Liis Haavelit (33) enne tähtaega vanglast, kuna see ei ole põhjendatud.

Haavelile vanglast antud iseloomustusest nähtub, et teda on kriminaalkorras karistatud kolm korda ning tema kuritegude raskuaste ei ole oluliselt muutunud, vahendab ERRi uudisteportaal.

Vangistuses töötab Haavel õmblejana ning on läbinud sotsiaalabiprogramme, kuid samas on teda distsiplinaarkorras karistatud viis korda.

Vangla tõdes, et Haaveli puhul on uue mittevägivaldse kuriteo toimepanemise tõenäosus järgmise kahe aasta jooksul 26 protsenti ning oli seisukohal, et Haaveli võiks enne tähtaega vabastada küll.

Justiitsministeeriumi andmetel arvestatakse Haaveli nelja aasta ja kahe kuu pikkuse karistusaja algust 2010. aasta 15. novembrist ning see peaks lõppema 2014. aasta 25. novembril.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võttis Haavel 2010. aasta augusti lõpus ja septembri alguses ühe kannatanu teadmata viimasele väljastatud kahe deebetkaardiga pangaautomaadist välja kokku 59 600 krooni ehk üle 3808 euro ning omastas selle, veel tänavu veebruaris mõistis Harju maakohus juba vangis istunud Haaveli süüdi ühelt kannatanult ligi 60 000 krooni ehk üle 3800 euro omastamises ning pikendas tema nelja-aastast vangistust ligi kahe kuu võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles