Rõivas soovib saada sama heaks sotsiaalministriks kui Pevkur

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatus kinnitas uueks sotsiaalministriks Taavi Rõivase ja justiitsministriks Hanno Pevkuri.
Reformierakonna juhatus kinnitas uueks sotsiaalministriks Taavi Rõivase ja justiitsministriks Hanno Pevkuri. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministri kandidaadiks esitatud riigikogu liige Taavi Rõivas lubas teha kõik, et olla sama hea sotsiaalminister kui pea neli aastat seda ametit pidanud Hanno Pevkur.

Rõivas ütles pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et sotsiaalministri töö on raske, aga huvitav väljakutse.

«Usun ja loodan, et president kiidab selle valiku heaks. Minu asi on teha kõik selleks, et olla sama hea sotsiaalminister, kui seda Hanno Pevkur on olnud,» lausus ta ja lisas, et peab Pevkurit fenomenaalselt heaks sotsiaalministriks.

«Tema jälgedes on väga kindel enesetunne sinna majja minna, sest teadmine, et seda maja on hästi juhitud, on mul küll päris kindlalt olemas.»

«Kuigi valdkond on keeruline, siis päris mitmel põhjusel on enesetunne kindel.»

Rõivas märkis, et on sotsiaalvaldkonna teemadega varem kokku puutunud nii riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme kui rahvastikuministri büroo juhina. «Kuigi valdkond on keeruline, siis päris mitmel põhjusel on enesetunne kindel,» sõnas ta.

Senise justiitsministri Kristen Michali tagasiastumisest rääkides ütles Rõivas, et tegu oli tema sügavalt isikliku otsusega. «Ma mõistan seda otsust, sest see pinge, mille all ta on olnud, on igale inimesele erakordselt raske ja eriti raske on see nende inimeste lähedastele,» lausus Rõivas.

Sotsiaalministri kandidaadiks nimetatud Rõivas, kes praegu juhib riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni, on parlamenti kuulunud alates 2007. aastast. Enne seda töötas ta peaministri, rahvastikuministri ja justiitsministri nõuniku ning Haabersti linnaosa vanemana. Praeguse sotsiaalministri Hanno Pevkuri nimetas Reformierakonna juhatus täna justiitsministri kandidaadiks.

Uued ministrid nimetab ametisse president pärast peaministrilt sellekohase ettepaneku saamist. Peaminister on lubanud presidendi juurde minna esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles