Pevkur nimetas ametivahetust suureks väljakutseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur, kellest täna sai justiitsministri kandidaat, nimetas ametivahetust suureks väljakutseks.

Pevkur ütles Postimehele, et peaminister Andrus Ansipi ettepaneku vastuvõtmine ei olnud kerge otsus. «Aga ju siis peaminister nägi põhjust ja vajadust, et ma siirduksin sotsiaalministeeriumist justiitsministeeriumisse,» lausus ta.

Pevkur märkis, et sotsiaalministrina töötatud aastatega on tehtud palju positiivseid ning ka vähem positiivseid, aga vajalikke muudatusi. «Neli aastat on väga pikk aeg – õnneks või kahjuks ei ole Eesti vabariigis keegi nii kaua järjest sotsiaalministri ametis olnud,» ütles ta ning tõi esile näiteks sotsiaalvaldkonda tehtud investeeringud, samuti digiretsepti eduka käivitumise ja ravimeid puudutavad muudatused.

Mitmed olulised otsused, milleks on tehtud palju eeltööd, jäävad tema sõnul uueks sotsiaalministriks saavale Taavi Rõivasele. «Tervishoiuvaldkonnas on haiglate pakutavad teenused ning arstidele, hooldajatele ja õdedele kindlustunde andmine üks väga suur plokk, teine plokk on sotsiaalvaldkonnas töövõimetuskindlustus, rehabilitatsioon ja puude määramise süsteem,» loetles ta ning lisas, et palju aega sisseelamiseks Rõivasele ei jää.

Senise justiitsministri tagasiastumisest rääkides ütles Pevkur, et Kristen Michali otsus küpses väga pikka aega. «See otsus oli ainult tema teha ja ma usun, et ta tegi õige otsuse,» lausus ta.

Pevkuri sõnul oli näha, et rünnakud Michali isiku pihta jätkuvad, mistõttu muutus tal raskeks või isegi võimatuks teatud otsuseid langetada. «Selleks, et mitte pidurdada vajalikke otsuseid, mis justiitssüsteemis on vaja teha, ja et ministeeriumi töö normaalselt jätkuda saaks, oligi see otsus,» lisas ta.

Uued ministrid nimetab ametisse president pärast peaministrilt sellekohase ettepaneku saamist. Peaminister on lubanud presidendi juurde minna esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles