Galerii: Kaitseliidu naised andsid üle sõdurimoosi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ansid naiskodukaitsjad üle 200 omakootud sõrmiku- ja sokipaari, ning 200 purki sõdurimoosi, mis on jõulukingituseks välismissioonidel teenivatele Eesti kaitseväelastele ja tsiviilekspertidele, Kodutütred omalt poolt andsid üle omavalmistatud jõulukaardid.

Naiskodukaitse kolmanda kudumisprojekti raames valmis sel aastal umbes 200 paari kudumeid, millest neljandik on kindad ja ülejäänud sokid. Kudujaid oli umbes 100 igast Eesti nurgast, enamus Naiskodukaitse vabatahtlikud liikmed.

Sõdurimoosi keetmise mõte tuli Naiskodukaitse Lääne ringkonna naistel, kes keetsid peamiselt „«Liivi kuldreneti», «Melba» ja «Lambanina»“ õunasortidest maitsvat keedist, mis pandi purki ja varustati samuti isetehtud siltidega.

Kodutütred üle Eesti joonistasid jõulukaarte.

„Heategemise soovist valminud kingitused on täis ürgset väge ning tuletavad missioonil olijatele meelde, et kaugel kodumaal mõeldakse nende peale,“ ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Kingituse saavad Afganistanis, Kosovos, Iisraelis ja Inglismaal missioonil viibivad Eesti kaitseväelased ja tsiviileksperdid. Kingitused anti üle kaitseväe logistikakeskuse tugikeskuse esindajatele Kaitseliidu peastaabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles