Lukase asemel peaks riigikokku minema Mihhail Lotman

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman
Mihhail Lotman Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahva Muuseumi uueks juhiks valitud Tõnis Lukase asemel peaks riigikokku asendusliikmena minema Tartu linnavolikogu esimees Mihhail Lotman (IRL), kes pole aga veel otsust teinud.

Isamaa ja Res Publica Liidu pressiesindaja kinnitusel on poliitikast lahkumisest teatanud Lukase asendusliige parlamendis Mihhail Lotman. 

Lotman ütles Postimehele, et ei ole veel otsustanud, kas läheb riigikokku. «Siin on hästi palju faktoreid mängus,» ütles ta. «Nii eetilised kui perekonnaprobleemid. See ei ole kerge otsus, ma väga ei taha minna,» lausus Lotman.

Ehkki otsust paluti homseks, pole ta kindel, kas on valmis selle nii kiiresti langetama.

Ta pidas väga oluliseks praegu volikogus pooleli olevat järgmise aasta linnaeelarve menetlust, mida ta ei tahaks pooleli jätta: «Ma ei taha öelda, et ilma minuta jääb kõik katki, aga sinna on palju jõudu ja närvikulu läinud.»

Lotman sai mullu toimunud parlamendivalimistel 760 häält.

Kui Lotman saadikukohast loobub on õigus riigikokku minna IRLi volikogu aseesimehel Kaja Kreismanil, kes kandideeris Ida-Virumaal, kogudes valimistel 506 häält. Raamatupidajana töötav Kreisman ütles täna Postimehele, et pole veel jõudnud Toompeale minekust mõeldagi. Kreismanile järgneb IRLi asendusliikmete nimekirjas ajaloolane Lauri Vahtre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles