Kapo hoiatab neonatse Eesti maine kahjustamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neonatsid
Neonatsid Foto: AP / Scanpix

Kaitsepolitsei (kapo) hoiatas täna esitletud aastaraamatus Eestis tegutsevaid neonatse ja paremäärmuslasi riigi maine kahjustamise eest.

Kapo teatel korraldavad paremäärmuslased aeg-ajalt üritusi, mis on otseselt seotud natsismi ideede propageerimisega, nagu Adolf Hitleri sünnapäeva, Müncheni «õlleputši» ja Wannsee konverentsi tähistamine.

«Kuigi neonatside arv Eestis piirdub vaid paarikümnega, toovad nii eelmainitud juhtumid kui ka natsionaalsotsialismi ja ksenofoobiat pooldavate-propageerivate isikute osalemine ajaloosündmuste mälestusüritustel Eesti riigile otsest kahju, andes Venemaa propagandale võimaluse näidata Eestit kui natsismi toetavat riiki,» kirjutab kapo aastaraamatus.

Kaitsepolitsei sõnul peab erinevate ajalookäsitluste puhul alati arvestama võimalikke vastukajasid ja mõjusid, mis nad tekitavad Eestile sõbralikes riikides, kes erinevalt Eestist, kannatasid Teise maailmasõja ajal peamiselt just natside okupatsiooni läbi.

Kapo väitel suurenes eelmisel aastal Eesti paremäärmuslaste huvi poliitikas osalemise vastu. Peamiselt loodavad Eestis tegutsevad äärmuslased suuremat ühiskondlikku tähelepanu ja toetust eelkõige Eesti Iseseisvuspartei abil, märkis kaitsepolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles