President nimetas uueks justiitsministriks Hanno Pevkuri ja sotsiaalministriks Taavi Rõivase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna Kadriorus peaminister Andrus Ansipi ettepanekul alla otsusele muudatuste tegemisest valitsuse koosseisus.

Riigipea vabastas Kristen Michali justiitsministri ametist, nimetas justiitsministriks senise sotsiaalministri Hanno Pevkuri ning senise Riigikogu liikme Taavi Rõivase sotsiaalministriks.

Vabariigi presidendi otsus jõustub täna õhtul kell 18. Ministrivande annab Rõivas riigikogu ees homme kell 10. Pevkur uuesti vannet andma ei pea. 

President Ilves kohtus ka valitsusjuht Andrus Ansipi ning uue justiits- ja sotsiaalministriga.

Kohtumise lõppedes tõttasid peaminister ja uus sotsiaalminister Euroopa Liidu asjade komisjoni istungile, kus täna on arutlusel Eesti seisukohad 13.-14. detsembril toimuval Euroopa Ülemkogul.

Homsest justiitsministri ametisse asuv Hanno Pevkur ütles Postimehele, et väga palju tööd jäi tal sotsiaalministrina pooleli, kuid Taavi Rõivas on väga võimekas ning kindlasti saab selle tööga hakkama.

Pevkur lisas, et on väga tänulik kõikidele oma kolleegidele sotsiaalministeeriumis ja selle valitsemisalas. «Ilma nendeta ei oleks mul olnud võimalik nii laia valdkonda juhtida. Mul on väga suur aitähh öelda kõigile neile inimestele, kes selles sektoris töötavad.»

Reformierakond valis uued ministrikandidaadid seoses sellega, et teravate isiklike rünnakute alla sattunud justiitsminister Kristen Michal otsustas neljapäeval ametist tagasi astuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles