Ohvitser sai süüdistuse riigisaladuse lekitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Toomse
Rene Toomse Foto: Ajaleht Kindel Tahe

Kaitsepolitsei aastaraamatus riigisaladuse lekitamises süüdistatud kapten Rene Toomse  ei mõista, miks avalikustas kapo tema nime ja detaile kriminaalasjast, kui asi pole veel kohtussegi jõudnud. «Õigust mõistab Eestis kohus. Kohut olnud pole,» lausus ta Postimehele.



Kapo uurimismaterjalide järgi edastas Toomse Afganistanis Kandahari õhuväebaasis sõjaväelisel missioonil üksuse ülemana avaliku ehk krüpteerimata e-posti kaudu salastatud teavet inimesele, kellel puudus riigisaladusele juurdepääsu luba.



Samuti jättis ta salastatud dokumendid tööruumiks olevas konteineris lauale, võimaldades salastatud dokumendiga tutvuda kõrvalistel inimestel, tuvastas uurimine.



Toomse lausus, et pole midagi valesti teinud, vaid Eesti kaitseväes puudusid ja puuduvad ka praegu tema sõnul täpsed reeglid, milline info kujutab sõjapiirkonnas ohtu inimeludele. Toomse sõnul on isegi hea, kui sel teemal toimub kohtuprotsess, mis reegleid täpsustab.



Pikemalt ta kommenteerida ei tahtnud: «Teame, et meediasõda, kui üks on suur vastane ja mina olen mitte keegi, ei vii kusagile.»  Riigiprokuratuur on Toomse süüasja kohtusse saatnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles