Rõivas: uuele ministrile jäetakse ikka meetri kõrgune tegemata asjade kuhi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastuvõtulauast võtmed ja uksekaardi saanud, liikusid uus sotsiaalminister Taavi Rõivas ja talle täna ametiposti üle andnud Hanno Pevkur neljandale korrusele ministri kabinetti.

Uut ministrit ootasid kabineti laual kuhi kaustu, millega Rõivasel tuleb kohe tegelema hakata.

Järgmise korruse saalis võtsid uut ja vana ministrit vastu ministeeriumi ja selle haldusala töötajad. Avakõned pidasid kantsleri ülesandeid täitev Tiiu Aro ja kantsler Marelle Erlenheim.

Rõivas kommenteeris Postimehele, muie suul, uues kabinetis eesootavat kaustade kuhja, et eks see ole klassika. «Jätta uuele ministrile meetri kõrgune kuhi ja öelda, et olgu järgmiseks lõunaks kõik mured lahendatud.»

Ta märkis, et nende algatuste seas, mida Hanno Pevkur on käima lükanud, on palju, mis tuleb edukalt lõpuni viia. Näidetena tõi ta seaduseks saava lastetoetuste reformi läbiviimise ja töövõimetuskindlustuse süsteemi muudatused.

Rõivas lisas, et neid valdkondi, kus on vaja suuri samme astuda, on palju. «See aga ei tähenda, et võetud kursilt tuleks laev ära pöörata. Eks iga minister on natuke oma nägu ja omade mõtetega aga kindlasti olen ma meeskonna mängija ja juba alustatud olulised asjad tuleb kindlasti lõpuni viia.»

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas eile õhtul viimase kirjana ettepaneku Tallinna linnapeale kaaluda tõsiselt Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaigla ühendamist. Uus minister leidis, et tegu on teemaga, mida ei tuleks mõelda vaid Tallinna-keskselt, vaid arutada tuleks kogu haiglate võrgu optimeerimist.

Taavi Rõivas (sündinud 26. septembril 1979) lõpetas Tallinna Reaalkooli 1997. aastal ning Tartu ülikooli majandusteaduskonna välismajanduse ja turunduse erialal 2002. aastal.

Rõivas töötas justiitsminister Märt Raski nõunikuna aastatel 1999-2002, AS-i IT Grupp suurklientide haldurina 2002-2003, rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo nõuniku-büroojuhatajana 2003–2004, Tallinna Haabersti linnaosa vanemana 2004–2005 ning peaministri nõunikuna aastatel 2005–2007.

Reformierakonda on ta kuulunud 1998. aastast ning on kuulunud XI riigikogu koosseisu aastatel 2007-2011 ning kuni selle aastani ka XII riigikogu koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles