Pevkur sai Michalilt päranduseks «Tõe ja õiguse» köited

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest justiitsministri ametis olev Hanno Pevkur sai lahkuvalt ministrilt Kristen Michalilt päranduseks Anton Hansen Tammsaare romaani «Tõde ja õigus», kollektsioonist on aga puudu esimene köide.

Michal ütles Pevkurile, et nüüd peaksid tal olemas olema instantsid ning on võimalik välja uurida, mis «Tõe ja õiguse» esimesest osast sai.  

Ministeeriumi töötajate vastuvõtu avakõnes märgiti, et Michal oli parim justiitsminister ning teda võrreldi Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obamaga.

Justiitsministrina tööd alustanud Pevkur sai 2009. aastal 31-aastaselt sotsiaalministriks, kui tema eellane Maret Maripuu pärast pensionite ja toetuste IT-süsteemide kokku kukkumist ja riigikogus läbikukkunud umbusaldamist tagasi astus. IT-süsteemide kokku kukkumise tõttu hilinesid mitmete tuhandete inimeste pensionid ja toetused. Ametist lahkudes naasis Maripuu riigikokku. 

Pevkur on taasiseseisvumise ajal ainus minister, kes vahetab ministri kohta valitsuse ametisoleku ajal. Ta on õppinud Tartu ülikoolis õigusteadust ning töötanud aastatel 2005-2007 justiitsministri nõunikuna. Varem on ta olnud Nõmme linnaosavanem ja Tallinna abilinnapea. Riigikokku pääses Pevkur 2007. aasta kevadel Maret Maripuu asendusliikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles