TV3: Sompas jäid majaelanikud surnud naise arvete pärast kütteta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Osaühing Sompa Maja on saatnud paari aasta jooksul küttearveid surnud inimese nimele, kasvatades kortermaja võla nii suureks, et hoone kütmine lõpetati.

Äsja lõigati majast isegi küttetorud välja ja ligi 2600-euroseks paisunud võlgnevuse tõttu kannatavad nüüd ka korralikult arveid tasunud elanikud.

Aruserva tänaval asuva maja osade korterite aknad on laudadega kinni löödud, välisuksel aga ripub teade, et kütmine on lõpetatud. Majas sees on rõske ja kõikjalt leiab niiskuskahjustusi.

Kahekorruselise maja kaheksast korterist on asustatud kolm ja kütta tuleb nüüd pliidi või elektriga. Majaelanik Eva Valnuhhina sõnul on toas sooja 10 kraadi ümber.

Kohalik hoonete haldaja Sompa Maja saadab juba paar aastat välja arveid majas elanud, kuid ammu surnud vanaproua nimele. Keegi selle korteri arveid aga ei maksa ja võlg püsib seega kogu aeg üleval.

Sompa Maja tegevjuht Vladimir Peteron põhjendas surnud inimesele arvete saatmist sellega, et korter on endiselt olemas. «Kellele me kirjutame? Kütame ju,» ütles ta, kuid möönis samas ka ise, et olukord on absurdne. Ta lisas, et võlg loodetakse kätte saada naise pärijatelt või linnalt, kui nõue ükskord neile üle antakse.

Kütmata maja elanikele on pakutud talveks asenduspindu, kuid nemad ei taha oma kodusid jätta, kartes, et vahepeal teevad vargad korterites puhta töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles