Tapmisega lõppenud joomingu süüasi sai lõpliku lahendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaks aastat tagasi Viljandis asotsiaalsete eluviisidega meeste joominguga alanud ja tapmisega lõppenud kuriteo süüasi sai esmaspäeval lõpliku lahendi, kui riigikohus ei võtnud ühe veretöö osalise kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Kuritegelikud sündmused said alguse 2010. aasta 6. detsembril Viljandis asuvas korteris, kus seltskond eluheidikuid alkoholi tarvitas. Ühel hetkel tekkis meeste vahel tüli, mille käigus tungisid 1980. aastal sündinud Andrus ja temast kaks aastat vanem Meinhard ühele joomakaaslastest kallale. Nad peksid kannatanut esmalt kätega, kui aga viimane maha kukkus, siis ka jalgadega. Lõpuks ühines peksjatega veel üks joomaseltskonnas olnud mees, põhjustades lõpuks ohvri surma.

Politsei alustas meeste suhtes kriminaaluurimist, kuid kohtu alla jõudsid neist vaid Andrus ja Meinhard, kuna kolmas peksja suri vahepeal. Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas kahele mehele süüdistuse mõrvas, kuid Tartu maakohus mõistis nad tänavu aprillis süüdi hoopis raskete tervisekahjustuste tekitamises ning surma põhjustamises ettevaatamatusest. Kohus määras meestele kaheksa-aastase vangistuse ehk kahe aasta võrra lühema prokuröri küsitust.

Maakohtu lahendi peale esitasid apellatsioonkaebused nii kohtualuste kaitsjad kui ka prokurör ning Tartu ringkonnakohus muutiski tänavu augusti lõpus maakohtu otsust. Ringkonnakohus mõistis nad süüdi tapmisparagrahvi järgi, kuid karistusi ei muutnud.

Kui prokurör ja Andrus leppisid selle otsusega, siis Meinhardi kaitsja pöördus kassatsioonkaebusega riigikohtusse. Kaebus ei saanud esmaspäeval siiski menetlusluba, mis tähendab, et Meinhardi süüdimõistmine ja karistamine jõustus lõplikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles