Õnnekuupäevadel abiellunutest on mitu paari lahutanud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Perekonnaseisuameti juht Karin Kask.
Tallinna Perekonnaseisuameti juht Karin Kask. Foto: Kaader Elu24 videost

Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kase sõnul on viimasel paaril õnnekuupäeval abiellunutest 16 paari tänaseks lahutanud.

Ta märkis, et populaarseim päev abiellumiseks oli 07.07.07, mil registreeriti 50 abielu. «Kuid sealjuures tuleb arvestada, et tegemist oli laupäevaga ja oli südasuvi. Edasi oli 08.08.08, mis oli reede, siis sõlmiti 42 abielu,» ütles ta intervjuus Vikerraadiole.

Kui vaadata 07.07.07 sõlmitud abielusid, siis näitab statistika Kase sõnul seda, et sel päeval sõlmitud abieludest on tänaseks lahutatud 11. «08.08.08 sõlmitud abieludest, mida oli 42, on tänaseks ametlikult lahutanud kuus.»

Täna 12.12.12 registreeritakse Tallinna perekonnaseisuametis 38 abielu. Nõudlus kuupäeva järele oli nii suur ja soovist inimestele vastu tulla võttis amet registreerimisteks kasutusse ka ühe lisasaali, kokku registreeriti abielusid täna kolmes saalis. Tavapäraselt saab amet hakkama kahe saaliga, ütles Kase.

Õhtulehe andmetel registreeritakse täna Eestis kokku 140 abielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles