Mitu kaitseväe staapi ühendatakse ning luuakse toetusväejuhatus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitse arengukava tutvustav pressikonverents Kaitseväe peastaabis. Mereväe ülem Sten Sepper, Kaitseväe peastaabi ülem Peeter Hoppe.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Riigikaitse arengukava tutvustav pressikonverents Kaitseväe peastaabis. Mereväe ülem Sten Sepper, Kaitseväe peastaabi ülem Peeter Hoppe. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseväe järgmise kümne aasta arengukava jõulisemad muudatused puudutavad kaitseväe korraldust. Näiteks ühendatakse mitu staapi ja luuakse uus juhtimisstruktuur - toetusväejuhatus.

Arengukava kohaselt liidetakse maaväe staap peastaabiga ja senine strateegilise ja operatiivtasandi eristatus kaob. Sellega saab kaitseväe juhatajast mitte ainult strateegilise tasandi, vaid ka operatiivtasandi juht, keda toetab kaitseväe peastaap.

Kaitseväe peastaabi ülem, kolonel Peeter Hoppe selgitas, et seni olid nii peastaap kui ka maaväe staap vaid pooleldi mehitatud ja esines töö dubleerimist.

Sama probleem kummitas ka mereväge. Miinilaevade divisjoni staap ja mereväebaasi staap liituvad nüüd mereväe staabiga. Ühtse õhuväe staabi alla liituvad praegused õhuseiredivisjoni staap ja lennubaasi staap.

Täiesti uue struktuurielemendina luuakse NATO liitlaste eeskujul toetusväejuhatus, mille ülesandeks on võtta enda juhtimise alla kõikvõimalikud kaitseväe toetusfunktsioonid nagu logistika, hooldus, reservide arvestus, meditsiin jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles