Kassapidaja varastas 20 000 euro eest firma vara

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kuressaare kohtumajas sai kriminaalkorras karistada hulgilao Ensert töötaja, kes tänavu mais ettevõtte arvutiprogrammis omavoliliselt muudatusi tegi ja niimoodi 19 768 euro väärtuses ettevõtte vara omastas.


Kohus tunnistas 53-aastase Leili omastamises süüdi ja mõistis talle 1170 euro suuruse rahalise karistuse, kirjutas Saarte Hääl.

Kohtuotsuse järgi süüdistati Leilit võõra vara ebaseaduslikult enda kasuks pööramises. Leili, olles OÜ-s Ensert müügisekretär-kassapidaja 2006. aasta juunist ja ka osaühingus materiaalselt vastutav isik, tegi alates tänavu 30. maist OÜ Ensert teadmata ja omavoliliselt muudatusi ettevõtte arvutiprogrammis.

Leili muutis ettevõttes varem kinnitatud arve-saatelehti selliselt, et esialgselt arve-saatelehtedel märgitud tooted kirjutas lehele nullreana ehk kustutas. Seejärel lisas arve-saatelehtedele Enserdi sortimendis olevaid tooteid, seeläbi lisatud laojääk OÜ Ensert arvutiprogrammis vähenes, kuid nende toodete eest osaühingule raha tegelikult ei laekunud. Nii õnnestuski Leilil ettevõte 19 768,14 euro võrra vaesemaks teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles