Vald tahab Leningradi turul käimistest raamatu kokku panna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude ajal oli Eestis väga levinud kurkide kasvatamine ning nende müümine Leningradi ja Läti turgudel.
Nõukogude ajal oli Eestis väga levinud kurkide kasvatamine ning nende müümine Leningradi ja Läti turgudel. Foto: Margus Ansu

Pärnumaa Tahkuranna valla koduloo-uurijad soovivad omaaegsest kurgikasvatusest ja Leningradi ning Riia turul käimistest raamatu koostada.

«Kohalikku ajalugu on uuritud juba mõnda aega ja koduloolased on koostanud ajaloovihikuid ja nüüd hakkavad need vihikud jõudma sinnamaale, kui tuli nõukogude aeg,» selgitas Maia-Liisa Kasvandik Tahkuranna vallavalitsusest, kelle isa on selle idee autor.

Kuna Tahkuranna kandis oli kurkide kasvatamine ning nende müümine Leningradi ja Riia turul väga populaarsed, ongi kavas koostada selle kohta eraldi ülevaade. Senised valla ajaloovihikud on olnud sadakond lehekülge paksud ning ilmselt sama mahukas tuleb ka kurgimüügi osa.

Siiani pole Kasvandiku sõnul ühtegi lugu veel toodud, kuid mitmed inimesed on öelnud, et tegu on huvitava teemaga ning lubanud oma mälestused kirja panna.

Inimestelt oodatakse kurgikasvatamisega seotud lugusid: kurgikasvatusest, kurgisortidest, turustamisest, lugusid Leningradi, Riia ja teistel turgudel käimisest, erilistest vahejuhtumitest.

Lood ja fotod palutakse tuua Tahkuranna vallavalitsusse või saata e-kirjaga aadressil tiiu.sommer@tahkuranna.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles