Reporter.ee: Jüri Liim taastab vapsiliikumise

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim..
Jüri Liim.. Foto: Toomas Huik.

Pronkssõduri õhku lasta lubanud kahekordne riigivapi ordeni kavaler Jüri Liim taastas Vabadussõjalaste ehk Vapside organisatsiooni.


Konstantin Pätsi presidendiks oleku ajal kuulutati vapsid riigi vaenlasteks, vahendas Reporter.ee.

Laupäeval kogunes kindel sõpruskond Jüri Liimi kitsukesse korterisse ja liit oligi sündinud.
«Paljud erakonnad on moodustatud järjepidevuse alusel. Ka Vabadussõjalaste liit oli olemas. Me kindlasti tunnustame Pätsu kui Eesti Vabariigi president, kuid me ei saa nõustuda sellega, mida ta tegi ja kindlasti me taunime ka seda, et meie riigi presidendi ausambaid värvidega üle kallatakse,» rääkis Liim.

«Kui Eestis tohib tegutseda riigivastane organisatsioon Öine Vahtkond, siis miks ei tohi need tegutseda, kes oma vere hinnaga tõid Eestile vabaduse,» ütles Liim.

Jüri Liim vihastub, kui Vabadussõdalase liitlasi vapsideks kutsuda. See oli juba liikumise ajal kujunenud mõnitavaks sõimunimeks. Jüri Liim aga taastas liidu täiesti tõsistel eesmärkidel.

«Mitte keegi ei teadnud, mida ma hakkan tegema, aga nad usaldasid mind. Niimoodi mitte keegi ei saanud reeta. Kuid kõrvale jäid kõige kõvemad rahvuslased, kellega ma kontakti võtsin, kes ainult räägivad. Kui aga tegusi on vaja teha, siis poevad sõna otseses mõttes põõsasse. Nende jaoks on rong läinud,» rääkis Liim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles