Ilves avaldas USA-le kaastunnet

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Raigo Pajula / Postimees

«Mind vapustas hingepõhjani jõulueelset vaikust rebestanud tragöödia Connecticuti osariigis Newtownis, kus eilses koolitulistamises hukkus kümneid inimesi, neist enamik olid lapsed,» ütles president Toomas Hendrik Ilves.

«Eesti ulatab kaastundekäe Sandy Hooki algkoolis hukkunute peredele ja sõpradele, Ameerika Ühendriikidele,» kinnitas Eesti riigipea, kes saatis täna kaastundeavalduse president Barack Obamale, kinnitades, et Eesti on oma mõtetes neil raskeil päevil Ameerika Ühendriikide kõrval.

«Eilse päeva süngus sunnib meid kõiki – riigijuhtidest tavakodanikeni – jälle endalt küsima, kas ja kuidas on võimalik selliseid tragöödiaid ära hoida, kuidas meie maad oleksid meie lastele turvalised. Nende elamata jäänud elud on otsekui etteheiteks täiskasvanute ühiskonnale, kes ei suutnud sellist suurt õnnetust ära hoida,» tõdes Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles