Ministeerium kuulutas välja konkursi kahe kohtuniku leidmiseks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Justiitsminister kuulutas välja konkursi Tartu halduskohtu kohtuniku ja Tallinna halduskohtu kohtuniku leidmiseks.

«Vabade kohtunikukohtade täitmine on oluline kvaliteetsema ja kiirema õigusemõistmise toimimiseks, mistõttu on mul värske justiitsministrina eriline rõõm allkirjastada oma esimesel töönädalal konkursi käskkiri uute kohtunike leidmiseks,» sõnas justiitsminister Hanno Pevkur käskkirja allkirjastades.

«Kuivõrd kohtunikuks kandideerimine on pikk ja põhjalik protsess, kestes pea aasta, usun, et selle tulemusel on Eesti kohtusüsteemis juures kaks kõrgeltkvalifitseeritud kohtunikku,» lisas ta.

Reeglina nimetatakse kohtunikuks isik, kes on läbinud kohtuniku ettevalmistusteenistuse või on sellest vabastatud ning sooritanud kohtunikueksami.

Kohtuniku ettevalmistusteenistust ei pea läbima isik, kes on vahetult enne eksami sooritamist töötanud kaks aastat vandeadvokaadi või prokurörina, samuti kohtunik, kui tema ametist vabastamisest ei ole möödunud rohkem kui 10 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles