Paavst palvetas koolitulistamise ohvrite perede eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI.
Paavst Benedictus XVI. Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI palvetas oma tänases traditsioonilises pöördumises üleeile Ühendriikides Newtowni linna koolis toimunud veresauna ohvrite lähedaste eest.

«Mind kurvastas sügavalt reedene mõttetu vägivald Connecticutis Newtownis. Ma luban oma palvetes lähedust ohvrite peredele, eriti neile, kes kaotasid lapse,» ütles paavst Vatikani Püha Peetruse väljakul tuhandetele palveränduritele peetud pöördumises uudisteagentuuri AFP vahendusel.

«Las lohutaja jumal puudutab nende südameid ja leevendab nende valu,» lisas paavst. «Need, keda see tragöödia puudutas ja teie kõik, ma palun teile abiks jumala rohket õnnistust!»

Vatikan saatis reedel USA Connecticuti osariigi kohalikele vaimulikele paavsti kaastundeavalduse, mis loeti ette ka kohalikus katoliku kirikus toimunud emotsionaalsel mälestustseremoonial.

Reedel Connecticuti osariigis Newtowni linna ühes algkoolis toimunud tulistamises sai surma 20 esimese klassi last ja kuus koolitöötajat, kui 20-aastane mees avas nende pihta tule. Veel enne ka oma ema tapnud tulistaja sooritas enesetapu. Rünnaku motiivi pole USA võimud veel avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles