Aeg: paanika külvamine ohustab Eesti julgeolekut

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo peadirektor Raivo aeg
Kapo peadirektor Raivo aeg Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg on seisukohal, et ülemaailmse majanduskriisi taustal võivad ka kasvavad sotsiaalsed pinged ning paanikakülvamine Eesti julgeolekut ohustada.

Aeg ütles ETV saates «Terevisioon», et tööpuudus ja turvatunde kadumine võimaldab inimesi lihtsamini manipuleerida, vahendasid ERR Uudised.

«Pidevalt püütakse ühe või teise nurga alt tõsta erinevaid paanikaid - küll krooni devalveerimisest ja nii edasi. Need on tegevused, mis osutuvad palju viljakamaks majandussurutise tingimustes kui stabiilsel ajal,» ütles Aeg.

Kommenteerides äsja avaldatud kapo aastaraamatut, märkis Aeg, et vaatamata Venemaa heaks luuranud Hermann Simmi vahelejäämisele peab kapo kui eriteenistus alati eeldama, et keegi töötab meie riigi vastu.

Selle tõttu tuleb ennetada võimalike riigireeturite tekkimisi ning nendele soodsate tingimuste kõrvaldamist, kasutades selleks seadusandlikke või töökorralduslikke meetodeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles