Saarts: parlamendivälised erakonnad tänast poliitikat ei päästa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Kuigi terav kriitika tänase poliitkultuuri suhtes looks justkui ideaalse platvormi parlamendivälistele erakondadele alternatiivsete jõududena poliitikasse minna, ei pea politoloog Tõnis Saarts seda kuigi tõenäoliseks.

«Neid alternatiive, mida otsitakse tänastele parteidele, praegu parlamendiväliste erakondade seas ei ole,» ütles Saarts ERR Uudistele.

Kaks põhilist parlamendivälist poliitjõudu on ühe kooseisu riigikogus olnud rohelised ja Konservatiivne Rahvaerakond, mis koosneb suures osas endisest Rahvaliidust.

«Üldiselt Eesti valija neid erakondi, mis on juba kord valimiskünnise alla jäänud ja ei ole tõestanud, et nad on elujõulised, enam ei vali,» lausus Saarts veendunult.

Politoloog märkis, et Konservatiivse Rahvaerakonna puhul on küll selge sõnum ja programm olemas, aga seal ei ole tugevaid liidreid, kes välja paistaksid või oleks avalikkuse jaoks olulised; mis puudutab Rohelisi, siis nende nimi on praegu suurde poliitikasse naasmiseks piisavalt määritud ning nende omal ajal välja käidud programm pole enam eriti aktuaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles