Jäätmeinspektorit kahtlustatakse pistisevõtmises

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaneminspektor Oleg Bolotov kohtus mullu veebruaris panditaara ja pakendite käitlemise reeglite täitmist kontrollides Harjumaal Kiisal ühe kaupluse ees kassiga.
Vaneminspektor Oleg Bolotov kohtus mullu veebruaris panditaara ja pakendite käitlemise reeglite täitmist kontrollides Harjumaal Kiisal ühe kaupluse ees kassiga. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkriminaalpolitsei pidas kinni keskkonnainspektsiooni vaneminspektori, keda kahtlustab raha ja muude hüvede eest kontrollikohustuse täitmata jätmises.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo otsis eelmise nädala kolmapäeval läbi ühe teise Tallinnas asuva uurimisasutuse ruume. Täpsemalt huvitas uurijaid Tallinnas Kopli 76 asuvas keskkonnainspektsiooni Põhja regiooni ruumides inspektsiooni ühe kogenuma ja staažikama töötaja Oleg Bolotovi (55) ametikabinet. Mees ise oli väidetava kuriteoga seoses kinni peetud juba päev varem.

Samal päeval ehk kolmapäeval saatis inspektsiooni juhtkond alluvatele igapäevatöö kõrvalt teravalt silma jäänud ebahariliku uurimistoimingu selgitamiseks pöördumise, kus juhtunut põgusalt selgitati. Samal päeval esitas Bolotov ametist lahkumise avalduse, mis rahuldati.

Inspektsiooni Põhja regioonis vaneminspektorina töötanud ehk nn keskmisel astmel olnud Bolotovi kahtlustatakse selles, et ta jättis raha ja muu hüve eest nõuetekohaselt täitmata kontrollikohustuse erinevate ettevõtete suhtes. Samuti kahtlustatakse meest selles, et ta lekitas raha ja muude hüvede eest rangelt ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud infot.

Palju läbiotsimisi

Bolotovi spetsialiteet oli inspektsioonis jäätmekäitlus – metsa all olevad prügihunnikud, ettevõtete jäätmed jms. See on koht, kus inspektori isiklikust otsustusest sõltub karistamisel palju.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel on Bolotovile esitatud kahtlustus pistise võtmises ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

Keskkonnainspektsiooni juht Peeter Volkov tõdes, et juhtum ise on kahetsusväärne, aga on hea, et sellised asjad avalikuks tulevad, sest mängus on riigi maine.

«Oluline on, et kõik ametnikud oleksid lojaalsed,» lisas ta. «Meie sisekontroll teeb selle juhtumi selgitamisel politseiga koostööd uurimise algusest peale ja teeme ka edaspidi kõik selleks, et sellised juhtumid välja tuleksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles