Politsei tabas 198 kilomeetrit tunnis kihutanud BMW

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kiirust mõõtmas.
Politsei kiirust mõõtmas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Möödunud reedel kell 21.32 tabas politsei Järva maakonnas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 126. kilomeetril sõiduauto BMW 523, mille kiirus oli 198 km/h.

Antud teelõigul on lubatud sõidukiirus 90 km/h, seega ületas BMW juhtinud 1987.aastal sündinud noormees lubatud sõidukiirust üle 100 kilomeetri tunnis.

Juhtunu kohta ütles noormees, et ületas kiirust, kuna tahtis katsetada, kuidas auto edasi läheb ja ei tahtnud kedagi ohtu seada.

Paide politseijaoskonna korrakaitsetalituse juhtivkonstaabel Üllar Kütt selgitas, et 198 km/h sõidukiiruse juures pikeneb reageerimisaeg 55 meetrini, pidurdusteekond 201 meetrit ja peautmisteekonnaks on 256 meetrit.

Lubatud sõidukiirusega sõites oleks reageerimismaa 25 meetrit, pidurdusteekond 41 meetrit ja peatumisteekond 66 meetrit. Seega ei saagi väita, et ei tahetud kedagi ohtu seada, sest ei olegi võimalik reageerida, kui oht tekib. Valesti valitud sõidukiirus on  Küti sõnul suurel hulgal vigastatute ja hukkunutega liiklusõnnetuste põhjusteks.

Politsei alustas lubatud sõidukiiruse ületaja suhtes väärteomenetlust ning teda on ootamas karistusena rahatrahv kuni 12 000 krooni või arest või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmine kuni üheks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles